Saturday, March 11, 2006

Extreme City Survival 2 The Max



Ray Mears kan een maand in een zinderende woestijn overleven met behulp van slechts een wollen draadje, zijn favoriete kerst-cd en een foto van zijn moeder. Overleven is inderdaad een kunst, en hij beheerst dat kunstje met verve. Als je het hebt over overleven in de woelige, periferieke delen van deze wereld, tenminste. In een stad is hij echter niets. Daar laat hij zich verpulveren als een peentje in een sapcentrifuge (zoals de Bulstronk het zo mooi uitdrukt in Roald Dahls fantastische boek Matilda).

Hoe te overleven in Amsterdam, les 1, Ray. Als je dreigt te verdwalen in een regenachtig Amsterdam dan 1) laat nooit weten dat je bang bent, want dan grijpt Amsterdam je, 2) slenter verder en doe alsof je het leuk vindt en van de vogelpoep aan het genieten bent (kijk ondertussen frantic op alle bordjes om de bekende weg terug te vinden, zonder vragen) 3) zodra je een plas ziet, werp je er dan in en lik er zo veel mogelijk van op, want uitdroging is een groot gevaar dat immer op de loer ligt, en je moet dus re-hydraten zodra de kans zich voordoet.

Succes en off you go!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Even over Ray:

Ik en mijn papa kijken altijd graag naar zijn geweldige Mc-Giver uitvindingen op een ijszee, of in een donker bos. En dan zitten we doodstil met een open mond van verbazing te kijken en laten om de 3 minuten de volgende woorden vallen: "echt knap he? Ja, dat is het echt! En dat ga ik het ook echt een keer proberen."
Kortom: altijd blijven dromen dus!

Kus!

17/3/06 02:18  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home