Tuesday, March 07, 2006

Sunshine has left the building



Je hebt mensen die iedereen graag ziet. Zelf ben ik niet zo iemand, maar mijn collega Ineke is dat zeker wel. Parmantig meisjesachtig zwiept ze met haar vlechtje heen en weer als ze door de gangen loopt. Ze fietst door weer en wind naar werk en van haar mag je een droge polo uit de stapel relatiegeschenken pakken als jij zelf wel nat bent geregend omdat je te stom bent om een regenjas te kopen. Ze maakt notulen waardoor iedereen welbespraakt lijkt en waardoor iedereen ineens snapt wat iedereen bedoelde. Als je pijn in je rug of je schouder hebt, dan zorgt Ien voor een goede stoel of gaat jouw gelpad terug pakken bij de mondige collega die m ooit van je heeft geleend, maar vervolgens niet meer terug heeft gegeven. Als je een kind hebt gekregen, dan gaat Ien met de envelop rond en haalt een mooi kado. Als je moet huilen, dan troost ze je en als je ziek bent stuurt ze een kaart. Daarbij is ze gewoon de beste secretaresse aller ooit, die alles op orde heeft, kan plannen en al haar afspraken na komt. Ien is ons zonnetje.

Al een paar weken is ze nu thuis, vanwege een hardnekkige longontsteking. Of althans, dat dachten we. Gisteren bleek dat ze - niet-roker, niet-drinker- longkanker heeft, met uitzaaiingen in haar lever en milt. Dat ze misschien nog een paar maanden heeft, maar waarschijnlijk slechts weken.

Ik hoef niet te zeggen hoe oneerlijk het is, en hoe gemeen; dat is duidelijk. Nee, wacht, ik zeg het toch. WAT IS DIT FUCKING ONEERLIJK EN FUCKING GEMEEN! Oooh! *middelvingers & tranen*

Martha

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

*Schudt met het hoofd na de zoveelste blunder van het lot. Leert men dan nooit dat leuke mensen meer recht op een lang leven hebben dan stomme mensen?*

7/3/06 07:24  
Anonymous Anonymous said...

Ook ik steek beide duimen in de lucht voor het goede werk dat Ien altijd doet, maar vooral omdat zij geweldig, lief en leuk is. Zij loopt altijd met een glimlach op haar gezicht, waar heel veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik haat het dat dit soort K-dingen de beste en liefste mensen overkomen. Ik haat het en baal er flink van.

7/3/06 10:25  
Anonymous Anonymous said...

Inderdaad gemeen en oneerlijk. En oneerlijk en gemeen.

7/3/06 16:01  
Anonymous Anonymous said...

*weet eigenlijk niet wat te zeggen, want kent Ineke niet, maar doet het toch veel, omdat het gewoon echt stom is dat dit soort dingen gebeuren!*

7/3/06 16:08  
Anonymous Anonymous said...

bah wat ontzettend naar en oneerlijk :(

8/3/06 03:48  
Anonymous Anonymous said...

ook al hou ik niet van zulke k..berichten,doe t toch maar(M.heeft mij verteld dat t toch fijn/goed is om t te doen! thanx M.)
Ien staat voor altijd boven aan de ladder!
Ien,sterkte en kzal je gezelligheid missen!

8/3/06 05:28  
Anonymous Anonymous said...

Beter dan jij had ik het niet kunnen beschrijven. Het kan gewoon niet over Ineke Somers gaan. Bestaat niet!!!

8/3/06 06:50  
Anonymous Anonymous said...

de moeder van een jongen bij ons op school is laatst ook overleden:(
egt heelheel selug

8/3/06 07:21  
Anonymous Anonymous said...

Hé wat ruk he! Ken haar niet, maar denk dat zij nu meer dan ooit een glimlach van jullie wil zien. I.p.v. te aanschouwen hoe iemand eraan onder doorgaat is het nu noodzaak haar te overwelmen met positieve energie, dat zou ze immers ook bij jullie doen! Het klinkt allemaal een beetje pseudoscientific, maar het werkt!!

8/3/06 07:29  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home